Colours Of Ostrava vytahuje další eso z rukávu

Colour of OstravaRok co rok nepřestává festival Colours Of Ostrava překvapovat fanoušky a dávkovat jim notnou porci hudebních lahůdek. Ani letos tomu nebude jinak. Kromě už dříve představených hvězd vystoupí na jedenáctém ročníku i americká R&B zpěvačka Janelle Monáe.


Björk, Alanis Morissette, Bobby McFerrin, ZAZ, Antony and the Johnsons, Parov Stelar Band či Animal Collective, to je jen zlomek toho, co oblíbený letní hudební festival přinese. Po bok těchto hvězd se teď zařadila i čokoládová kráska Janelle Monáe. A nebude sama! R&B soulová hvězda s sebou do ostravské Dolní totiž přiveze i velmi početnou kapelu, jejíž strhující show rozdováděla i fanoušky na britském Glastonbury.

„Její strhující show nabídne rozvibrovanou energii, která prochází doslova celou tančící kapelou, od doprovodných zpěvaček, přes smyčce, až po dechovou sekci,“ láká ředitelka festivalu Zlata Holušová. O kvalitách Janelle svědčí i nesčetně ocenění a dvě nominace na Grammy. Povolaní o ní tvrdí, že představuje vlastní nezaměnitelnou kategorii ve svém žánru. Zpěvačka mísí R&B a soul s jinými žánry od hip hopu, přes jazz, až po electropop.

 

Colour of OstravaJste-li zvědaví na vzpomínku Charlieho Chaplina, chcete-li znát Beatles či Arethu Franklin svého žánru, rozhodně by vám neměl ujít poslední den čtyřdenního festivalu Colours of Ostrava. Janelle Monáe bude totiž právě tou, která svým premiérovým vystoupením na české scéně sérii koncertů uzavře.

Jedenáctý ročník Colours of Ostrava se tentokrát koná v termínu od 12. do 15. července v ostravské Dolní oblasti Vítkovice. Nabízí neuvěřitelně pestrý program, ať už zahraniční nebo domácí hudební scény. Mezi výčet potvrzených hostů se mimo jiné řadí už výše zmíněná Alanis Morissette, éterická Björk, Parov Stelar Band či Bobby McFerrin. Těšit se ale můžete také na psychedelický rock v podání formace The Flaming Lips, oceněnými třemi Grammy, francouzskou krásku s neuvěřitelným hlasem ZAZ, proslulý americký smyčcový Kronos Quartet či dráždivou čtveřici dívek z Osla Katzenjammer.

To ovšem zdaleka není vše! Úplný seznam potvrzených účinkujících najdete na oficiálních stránkách festivalu www.colours.cz. Vedle zahraničních hvězd tu najdete i výčet českých hudebních lahůdek, informace o vstupenkách či praktické informace týkající se festivalu.


Už teď je jasné, že Colours Of Ostrava opět udrží nastavenou laťku minimálně stejně vysoko a fanoušci se mohou těšit na pestrou směs žánrů a stylů pod širým nebem.


 



Text: Tereza Netoličková
Foto: Colour of Ostrava





SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY:

 

Pro přidání komentáře je nutné se přihlásit pod svým uživatelským účtem.
Pokud ještě účet nemáte, můžete se snadno zaregistrovat zde.

Přihlášení

Anketa

Jak nejraději trávíte letní večery?

Výsledky

Doporučujeme

Splněné přání