Sázavafest opět žhaví fanoušky už na jaře

SázavafestV Kulturním centru Vltavská budou mít fanoušci hudebních festivalů opět možnost zahájit sezónu už na jaře. V pátek 23. března se tu koná Jarní Sázavafest, na kterém čtveřice českých kapel rozehřeje milovníky hudby a navnadí je na letní festivalovou nálož.


Zima se to konečně rozhodla zabalit a první jarní paprsky naznačují, že teplo, lehké oblečení a plánování prázdnin je téměř tady. A co neodmyslitelně patří k prázdninám? Rozhodně letní festivaly! K těm tradičním už dnes patří i Sázavafest, který se minulý rok přesunul do Benešova.

Zatímco ostatní festivaly letos zveřejňují jednu pecku za druhou, Sázavafest se drží mírně při zemi, nicméně stále nabízí velice kvalitní hudbu. Mezi headlinery, které si letos budete moci mezi druhým a pátým srpnem poslechnout, je například britská indie rocková kapela Kaiser Chiefs, legendární DJ Paul Oakenfold, jeho kolega Sak Noel, Yellow Umbrella či mexičtí Molotov. Dosavadní seznam najdete na oficiálních stránkách Sázavafestu.

Co ale nedočkavce a všechny příznivce Sázavy potěší, je jarní warm up festival, jenž se letos opět koná v KC Vltavská. V pátek 23. března od 17:30 mají fanoušci živé muziky možnost připravit se na letní parádu v rámci Jarního Sázavafestu, na který si letos pořadatelé přichystali pár lahůdek.

První z nich je dárek v podobě CD se singlem The Spankers pro prvních sto návštěvníků, kteří si koupí vstupenku přímo na místě. Ta bude k dostání za 300 Kč, v předprodeji v síti Ticketportal jí pak můžete už nyní pořídit za 233 Kč včetně poplatků.

 

 

Sázavafest


Největším tahákem Jarního Sázavafestu je bezesporu Honza Kalina, frontman kapely Sto Zvířat, který si nejen v rámci programu místo tradičních čtyřiceti minut zahraje rovných sto, navíc se ale tento obr ujme role moderátora a celý večer tak náležitě zpestří.

Na festivalu jsou ale v první řadě kapely. Jarní Sázavafest mimo Zvířat představí i pražskou reggae pop partičku The Spankers, kteří vystoupí hned dvakrát. Poprvé předvedou klasické hudební vystoupení, podruhé se představí v rámci uzavření Jarního Sázavafestu s novinkou „Spankers Soundsystem". „Spankers Soundsystem je mix reprodukované hudby a živého hraní, který skvěle rozjede koncertovou afterparty. Muzikanti si zahrají a zazpívají známé hitovky v rytmu r´n´b, reggae, groovu a funku,“ vysvětluje člen kapely František Albrecht.

Dále vystoupí The Prague Conspiracy a čtveřici kapel uzavírá chlapecká formace The Gangnails, kteří představí směsici žánrů od klasického punku, přes rockabilly, až po rock´n´roll. Nechcete-li tedy čekat až do prázdnin, vyrazte v pátek 23. března do KC Vltavská.



Text: Tereza Netoličková
Foto: Sázavafest





SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY:

 

Pro přidání komentáře je nutné se přihlásit pod svým uživatelským účtem.
Pokud ještě účet nemáte, můžete se snadno zaregistrovat zde.

Přihlášení

Anketa

Jak nejraději trávíte letní večery?

Výsledky

Doporučujeme

Splněné přání