Full of Hate: Násilí, krev a death metal!

Full Of Hate 2012To vše se dělo, ale především se o tom zpívalo ve čtvrtek 23. února v Kulturním centru Vltavská. Úspěšný putovní festival se do České republiky vrátil po 3 letech a přijel se světovou death/thrash metalovou elitou! Full of Hate se uskuteční ve třiadvaceti evropských městech během pětadvaceti dnů a my máme to štěstí, že se zastávka konala i u nás.


V roli headlinerů vystupovali kultovní Cannibal Corpse a Behemoth, pevnou podporu jim dělaly známé zabijácké klany Legion of the Damned, Misery Index a Suicidal Angels! Full of Hate Tour 2012 garantuje absolutní hudební jatka, a navíc je to první evropské turné Behemoth po Nergalově onemocnění leukémií! Zkrátka, nebylo úniku – kde to vřelo, tam jsem musel být! Už když jsem se blížil ke Kulturnímu centru Vltavská, dýchla na mě deathmetalová atmosféra. Všude ohromní stokiloví metalisti, se kterými se budu drtit v kotli před kapelami.

Full Of Hate 2012Festival začínal už před šestou hodinou večer pěkným startem kapely Nexus Inferis. Poté hrála skupina Suicidal Angels, která nasadila vysokou laťku deathmetalu pro dnešní večer. Před osmou hodinou se na pódiu objevili moji oblíbenci z Ameriky Misery Index. Fanoušci utvořili velmi živý kotel, který dodával účinkujícím maximální podporu. Před hlavními hvězdami zahrál poslední předskokan Legion of the Dammed. Ti do svého repertoáru zařadili také pár písní z nového alba. Kolem půl desáté se začalo schylovat ke zlatému hřebu večera, když na pódium vstoupili polští Behemoth. Kapela sklidila velký aplaus ještě předtím, než začala vůbec hrát. Jejich úžasný koncert podpořilo i skvělé osvětlení.

Za hodinu a půl se na scéně objevila hlavní hvězda večera. Cannibal Corpse předvedli ohromnou show plnou satanistických a vražedných textů. Jejich vystoupení byl opravdu velký zážitek. Tomu, kdo nezná tyto kapely, bychom je měli zlehka přiblížit. CANNIBAL CORPSE jsou od svého debutu „Eaten Back To Life“ z roku 1990 jednou z nejuznávanějších death metalových kapel všech dob. Jsou oblíbeným cílem pro všechny strážce morálky na světě a v minulosti se je dokonce pokoušeli vzít do vazby za účelem utáhnutí kohoutku jejich prýštícímu násilí. Naštěstí bez úspěchu. Jejich true metalové památky, jako jsou „Butchered At Birth“, „Tomb Of The Mutilated“ nebo zabijácké „EP Hammer Smashed Face“, se staly oběťmi cenzury v několika zemích světa, ale přesto stále stojí!

full of hateCannibal Corpse žijí, jsou dokonce silnější, ještě více zlí a agresivnější než kdykoli předtím a včera to dali důrazně najevo. Holandští thrash metaloví šakalové Legion of the Damned bourají se svou novou deskou „Descent Into Chaos“ z roku 201 hranice celého světa! Album bylo produkováno samotným mistrem Peterem Tägtgrenem a přesvědčilo, že když hrají Legion Of The Damned, je to vždy záruka prvotřídní kvality! Extrémně dlouhovlasí pekelníci zatopili pod kotlem i na Full of Hate festivalu. Metalistům v kotli, kteří dělali  circle, tekla i krev.

Americká death/grindová formace Misery Index se vylíhla z projektu legendárních Dying Fetus a stala se úspěšnou přímo v rekordním čase. Už jejich debutové album „Retaliate“ vydané v roce 2003 získalo ohromující reakce jak od fanoušků, tak od hudebních kritiků a ihned se zařadilo k tomu nejlepšímu, co moderní metalové odvětví nabízí. Díky jejich parádnímu mixu stylů jako death metal, grindcore a hardcore se Misery Index počítají mezi zakladatele stylu deathcore a během pražské zastávky předvedli beze sporu nejlepší výkon.

Suicidal Angels jsou nemilosrdným buldozerem, které si razí neúprosně, tvrdě a hrdě svou cestu skrz metalový svět zanechávajíc za sebou svěží asociace klasických kapel jako Slayer, Testament či Exodus. Rozhodně i neznalým lidem musím tuto akci pro příště doporučit, je to opravdu parádní zážitek a směs kvalitní hudby. Snad se k nám festival vrátí dřív než-li opět za tři roky.

 





Text: Luboš Kováč
Foto: Aleš Hrubý





SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY:

 

Pro přidání komentáře je nutné se přihlásit pod svým uživatelským účtem.
Pokud ještě účet nemáte, můžete se snadno zaregistrovat zde.

Přihlášení

Anketa

Jak nejraději trávíte letní večery?

Výsledky

Doporučujeme

Splněné přání