Rock for People: První šestka interpretů prozrazena!

Rock for PeopleMrazivé zimní dny rozzáří letními paprsky první střípky z oblíbené letní kratochvíle s názvem Rock for People. V tomto roce festival slaví 18. narozeniny, a protože se plnoletost vždy musí náležitě oslavit, dorazí na festival nejoblíbenější hudebníci celého světa. Aby se fanoušci víc těšili, oznámili pořadatelé prvních 6 jmen hudebníků, kteří budou k vidění na pódiích od 3. do 6. července ve Festivalparku v Hradci Králové.


Žánrová nabídka je velmi různorodá, pozvání přijaly ikony dubstepu, electro-hopu, metalu nebo indie rocku, na své si přijde téměř každý. Největší prioritou při výběru ovšem bylo…skákání! „Skákat se bude letos opravdu hodně. A jsme sami rádi, že u tak zvučných jmen,“ vyjádřil se v tiskové zprávě Michal Thomes z pořadatelské agentury Ameba Production. „Takový Skrillex vyprodává obrovské haly během několika minut – půjde o jeho exkluzivní česko-slovenskou premiéru. Ten samý ohlas provází projekt Example, který by pražský Lucerna Music Bar, kde vystoupí 26. února, zaplnil po strop klidně desetkrát za sebou,“ básní si Thomes. „Širokou základnu zde má i Pete Doherty, lídr kapel Libertines a Babyshambles, který přijede se sólovým projektem. A to jsme jen na začátku zveřejňování seznamu čítajícího zhruba čtyři desítky zahraničních kapel,“ doplnil.

Rock for PeopleIndie Rock, punk-reggae i metal
Fanoušci indie rocku si přijdou na své s britskou partou Two Door Cinema Club, zvuk jejich kytar bývá označován  za „oceánský“ či „pulsující“. Na veselou vlnu hudby, kombinující prvky reggae, hip hopu, SKA nebo punku, naladí němečtí „veselí povstalci“ neboli Irie Révoltes, kteří pomocí své hudby bojují proti celospolečenským problémům, jako je diskriminace, rasismus nebo ekonomická krize.

Ošizeni nebudou ani vyznavači ryzího metalu, v tomto případě s mírně mozekvymývajícími křesťansko-duchovními texty od amerického seskupení z Pensylvánie nesoucí název August Burns Red. „Nejde samozřejmě o žádnou mravouku, leč na ‚výplach‘ se bude dobré připravit,“ upozorňují pořadatelé. O jejich nejnovějším albu „Leveler" však mnozí američtí recenzenti prohlašují, že jde ometal v jeho krystalické podobě“.

Rock for PeopleVrátí se ti nejoblíbenější

Kromě mainstreamových interpretů s největším ohlasem fanoušků by měla na festlival dorazit i hudební tělesa, která fanoušci na minulých ročnících přijali s největším nadšením. „Takových byla celá řada, samozřejmě můžeme přivést jen několik z nich. Ale s ohledem na skočnost´ letošního ročníku se možný výčet poměrně zužuje,“ láká trochu tajuplně dramaturg festivalu Petr Fořt.

Informace o novinkách, interpretech a v neposlední řadě o předprodeji vstupenek, které pořídíte už nyní od 1300 korun, se dozvíte na webových stránkách akce www.rockforpeople.cz nebo na Facebooku.


Text: Jitka Hemelíková
Foto: Rock for People





SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY:

 

 

 

Pro přidání komentáře je nutné se přihlásit pod svým uživatelským účtem.
Pokud ještě účet nemáte, můžete se snadno zaregistrovat zde.

Přihlášení

Anketa

Jak nejraději trávíte letní večery?

Výsledky

Doporučujeme

Splněné přání