Filmy na festivalu Expediční kamera ohromí

Expediční kameraFilmový festival Expediční kamera už je v plném proudu. Od 2. února do 22. března 2012 můžete ve 111 městech naší republiky, od Mariánských Lázní až po Třinec, shlédnout sedm nejlepších outdoorových filmů uplynulé sezóny. Spolupořadatelem Expediční kamery je National Geographic Česko.


Expediční kamera nabízí celovečerní promítání filmů o dobrodružství, divoké přírodě, extrémních zážitcích i sportech. Festival samotný bude zahájen v Praze čtyřdenním promítáním v minikině na veletrhu Holiday World (8.-12.2. 2012), závěrečná projekce se odehraje v Brně (Sál B. Bakaly, 15. 3. 2012).  „Těší nás velký zájem o pořádání festivalu i v menších městech. Jsme rádi, že můžeme nejlepší filmy uplynulé sezóny ukázat i tam, kde by jinak takovou možnost neměli,“ říká manažer festivalu Dan Hála a dodává: „Počtem míst konání jsme zdaleka nejrozšířenější cestovatelský či outdoorový filmový festival v Česku." Na co se můžete těšit? Nabídneme vám ochutnávku filmů.

Expediční kameraCO SE STALO NA OSTROVĚ PAM (What Happened on Pam Island)
S tvůrci vylezete na nejvyšší pobřežní útes na světě. 1500m vysokou kolmou stěnu v Grónsku. Zdá se vám to málo akční? Jenže jediná možnost dostat se pod ní, je na mořském kajaku mezi ledovými krami. To bude divočina. Snímek má ocenění z MHFF – Hlavní cena festivalu. (Polsko, 30 min., Režie: Eliza Kubarska)

LIFE CYCLES
Jestli jste bikeři, budete nadšení. Jestli ne, tak z vás snímek bikery udělá. Film vás vtáhne do světa ďábelských jízd ve všech ročních obdobích. Další oceněné dílo. Má ceny z X-Dance Film festival – Nejlepší film, Nejlepší režie; Vancouver International Film Festival – Nejlepší film; Bovec Outdoor Film Festival – Nejlepší divácky oceněný film. (Kanada, 43 min., režie: Derek Frankowski, Ryan Gibb)

Expediční kameraMAZUNGU
Zase budete sjíždět řeku. Je to první sólo-sjezd řeky Kongo od pramene k moři na kanoi. 5000km nejtemnějším koutem tropické Afriky. Tento film dokazuje, že i v 21. století lze podnikat opravdové expedice a čelit neuvěřitelným dobrodružstvím. Ocenění? Třeba z Llanberis Mountain Film – Nejlepší celovečerní film. (Velká Británie, 48 min., režie: Phil Harwood)

VE VLČÍ KŮŽI PO STOPÁCH DŽINGISCHÁNA (The Trail of Genghis Khan)

Máte radši projížďky? Pohled z hřbetu koně… Znáte to. Je ten nejkrásnější. Vy se budete moct kochat krásami Mongolska přes střední Asii až po Evropu, stejnou cestou jakou kdysi prošly bojovné hordy největšího dobyvatele všech dob, Čingischána. Film získal cenu z MHFF – Nejlepší cestopisný film. (Austrálie, 43 min., režie: Tim Cope)

Další informace, podrobnosti o filmech a autorech najdete na www.expedicnikamera.cz.


Text: Aneta Šimonková
Foto: Expediční kamera





SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY:

 

 

 

Pro přidání komentáře je nutné se přihlásit pod svým uživatelským účtem.
Pokud ještě účet nemáte, můžete se snadno zaregistrovat zde.

Přihlášení

Anketa

Jak nejraději trávíte letní večery?

Výsledky

Doporučujeme

Splněné přání