Proslulý soubor Royal Moscow Ballet okouzlí diváky v Praze a Ostravě

Kulturní servis PulsPokud patříte mezi fanoušky baletu, nenechte si ujít proslulá představení Iljiče Čajkovského – Louskáčka a Labutí jezero v podání věhlasné ruské baletní školy Royal Moscow Ballet. Kongresové centrum ožije známými tóny letos v prosinci.

"Navazujeme na úspěšná vystoupení souboru v minulých letech, kdy baletní umělci několikrát vyprodali sály a sklidili velký úspěch," uvádí organizátoři. Soubor přijede opět v tom nejlepším obsazení. Fanoušci baletu se tak mohou těšit na skvělé baletní výkony.

Příběh Labutího jezera obdivuje publikum po celém světě již od roku 1877, kdy mělo představení premiéru. Děj pojednává o spanilé princezně Odettě, kterou zaklel zlý čaroděj Rudovous do labutě. Princeznu si zamiloval princ, který jí slíbil věčnou lásku. Na královský ples však přivede čaroděj svoji dceru Odýlii, které přičaroval podobu princezny Odetty. Princ podléhá temperamentní Odýlii a falešnou princeznu požádá o ruku. To Odettě zlomí srdce a Rudovous slaví vítězství. Něžná labutí princezna však nakonec princi zradu odpouští a ten se silou své lásky k Odettě postaví čaroději. Balet má dva konce, jeden šťastný a jeden tragický. Royal Moscow Ballet již tradičně hraje tu šťastnou variantu.

Kulturní servis Puls

Dalším známým baletním představením Petra Iljiče Čajkovského, je pohádkový vánoční příběh Louskáček, který zavede diváky do světa dětské fantazie. Vše začíná Štědrým dnem, scénou u vánočního stromečku, kdy děti rozbalují dárky. Malá Klárka objeví pod stromečkem roztomilý louskáček na ořechy a dobrodružství začíná. Oživlý Louskáček bere Klárku do snového světa pohádek.

Představení můžete navštívit v termínech 4. - 8. prosince 2018, a to v Kongresovém centrum Praha nebo v ostravské Multifunkční aule GONG. Více se dozvíte na www.jvsgroup.cz



Text: Otiz
Foto: Oficiální foto pořadatele





SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY:

 

Pro přidání komentáře je nutné se přihlásit pod svým uživatelským účtem.
Pokud ještě účet nemáte, můžete se snadno zaregistrovat zde.

Přihlášení

Anketa

Jak nejraději trávíte letní večery?

Výsledky

Doporučujeme

Splněné přání