Mefisto, muzikál psaný lehkou rukou

kulturní servis pulsMuzikál Mefisto bude mít premiéru v Divadle Hybernia už tento podzim. Zpracování faustovského tématu se tentokrát bude netradičně odehrávat v renesanční Florencii. Hlavní role byla na míru psána Josefu Vojtkovi v alternaci s Lukášem Kumprichtem.


K příležitosti desátého výročí od otevření Divadla Hybernia se produkce rozhodla přijít s novým muzikálem. Na vlastní pěst pracuje už podruhé. Prvním dílem byl Golem skladatele Karla Svobody. Po deseti letech si tvůrci jeho jméno opět připomněli.

„Není to adaptace Fausta, nepokoušíme se o jeho další variantu, muzikál Mefisto vznikl pouze na základní motiv Goethova díla,“ upřesňuje libretista Zdenek Zelenka. Dále uvádí, že příběh je, na rozdíl od německé předlohy, odlehčený a hlavně zábavný.

kulturní servis puls

Část současného týmu spolu tvořila již dříve. Zelenka, režisér Filip Renč nebo například Hana Křížová se pracovně setkali právě při otevření Divadla Hybernia. „Patřím do té party, která tady začínala před deseti lety, kdy jsem tu hrála právě hospodskou,“ zavzpomínala Křížová. Svoji první velkou příležitost dostal mladý autor hudby, Daniel Barták. „Napsat původní muzikál s originální hudbou je samozřejmě nelehký úkol. Je to velmi intenzivní, dlouhodobá práce a studnice nápadů není pochopitelně bezedná. Snažím se napsat hudbu tak, aby zaujala diváky všech generací.“

Dále se v muzikálu představí: Jan Kříž, Petr Ryšavý, Ivana Korolová, Markéta Procházková, Karolina Gudasová, Iva Marešová, Dita Hořínková, Tomáš Trapl, Hana Křížková, Renata Podlipská, Martin Pošta, Zdeněk Izer a další.

 


Text: Alena Horáčková
Foto: Oficiální foto muzikálu





SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY:

 

Pro přidání komentáře je nutné se přihlásit pod svým uživatelským účtem.
Pokud ještě účet nemáte, můžete se snadno zaregistrovat zde.

Přihlášení

Anketa

Jak nejraději trávíte letní večery?

Výsledky

Doporučujeme

Splněné přání