Českého herce, který pochází z Kolína, můžete vídat na televizních obrazovkách jako moderátora zábavné show Vtip za stovku, své stálé místo má i na scéně Divadla na Vinohradech. Působí v představeních Brouk v hlavě, Zkrocení zlé ženy, Rod Glembayů, Amadeus a nově také v inscenaci Nevzdávej to, jejíž premiéra byla 15. 5. Co nám Michal Novotný prozradil o sobě a plánech na léto?
Proč jste si zvolil hereckou profesi, a které další povolání byste si chtěl v životě vyzkoušet? Patří mezi ně třeba i profese kuchaře?
Jak jsem už několikrát zmínil, hereckou profesi jsem si vybral zřejmě z lenosti – nešla mi matematika. Nicméně jsem postupem času zjistil, že je to profese velice náročná. A ke druhé části otázky – kdyby se z vaření stala profese, zřejmě by mě to už tolik nebavilo.
Kdo u vás doma vaří a jaké kuchyni dáváte přednost?
U nás doma vařím já a jaké kuchyni dávám přednost? Čisté.
Kam se letos chystáte o dovolené?
Kam mě vítr zavane.
Ochutnáváte v zahraničí místní speciality, co vám nejvíc chutnalo, a co byste naopak nikdy nesnědl?
Vždycky se snažím jíst místní speciality. Mám rád čerstvé plody moře a nesnědl bych držkovou polévku.
Jaké jsou vaše pracovní plány na léto a v nové divadelně sezoně?
V létě už sedmým rokem budeme hrát představení Veselé paničky windsorské v rámci Letních shakespearovských slavností. V srpnu se opět rozjede natáčení seriálu Ordinace v růžové zahradě, ale zkusím co nejvíce odpočívat.
Nastudoval jste roli v novém představení Nevzdávej to, které Divadlo na Vinohradech uvedlo poprvé v květnu. Co nám prozradíte o své roli?
Nic, přijďte se podívat!
S kolegou Václavem Vydrou uvádíte pravidelný pořad plný vtipů, máte sám rád humor a jaký druh?
Miluju inteligentní a úderný humor.
Michal Novotný nám také prozradil, jaká jsou jeho 4 nejoblíbenější jídla:
Thajská polévka s krevetami
Pražené olihně se špenátem
Segedínský guláš patřičně kyselý (opravdu záleží na volbě zelí…)
Koprová omáčka
Text: Olga T. a Kristýna Š.
Foto: Divadlo na Vinohradech