Exkluzivní rozhovor s Richardem Genzerem

Richard GenzerHerce, baviče, moderátora a tanečníka Richarda Genezra si v dnešní době většina lidí spojí s populární Partičkou. Málokdo si všiml, že za poslední týdny dnů zhubl neuvěřitelných 16 kilo a v kombinaci s lehkým opálením vypadá nyní lépe než jeho idol Howard Stern.


K setkání jste vybral příznačné místo, kde vzniklo i video, kde lákáte k účasti na jeden taneční rekord…
Mě oslovili, protože potřebovali nějaký xicht, který by propagoval jejich soutěž. S tím jsem já neměl problém, když se jedná o tancování, o děti. Jedná se o to, že se lidé mají naučit určitou sestavu, přijedou s ní do Brna a tam to spáchají. Já tam mám být taky, ale nevím, vše je zatím v jednání. Po letech jsem se zase vrátil k rychlejšímu pohybu, než je chůze.

Za 100 000 fanoušků Partičky na facebooku jste slíbil tanec u tyče…
To bylo hodně zvláštní. To video se dostalo do zahraničí, do Francie tuším, s titulkem Kaddáfí nezemřel, Kaddáfí tančí. Pak ještě na nějaký porno kanál, kde jsem se umístil na šedesátém místě v kategorii erotický tanec. Nějaký redtube, já nevím, já to neznám.

Nyní máte 390 000 fanoušků, plánujete nějaké překvapení k 400 000 fanouškům?
Tolik fanoušků by bylo moc pěkný. My děláme vždycky nějaký překvapení, určitě něco vymyslíme. Je to pěkný, když si o tom lidi píšou a povídají, asi je to baví tak, jako nás.

Jednou jste zmínil, že jedním z Vašich snů je zatančit u tyče s Petrem Čechem.
Ano, já bych měl na sobě jenom ty tanga, tancovali bychom u tyče, a on by měl na sobě jenom tu helmu. To by byla hezká podívaná. Ještě jsem s ním nemluvil, viděli jsme se párkrát v životě. Myslím ale, že do toho nepůjde.

Sedm let jste hrál v Tele Tele Kopečkovou, ostatně v Partičce také ztělesňujete něžné pohlaví asi nejčastěji, nemohlo to zanechat následky?
Určitě ne, protože já jsem vystudoval konzervatoř, ta na mě zanechala následky. Přežil jsem studovat s baleťákama, tak si myslím, že přežiju i dámské převlečky. Já v tom doma nechodím. Takhle. Nechodím v tom doma, když je někdo doma. Ono, je to hra a mně přijde, že se do toho nikomu moc nechce. Když přijde ženská, tak ji hraju já, protože si stejně myslím, že takhle ošklivá ženská po světě nechodí.

Ještě nedávno byl typ hry Seznamka Váš nejoblíbenější. Je tomu tak pořád?
Seznamka ani Party nejsou moje nejoblíbenější! To je nejoblíbenější hra diváků – abych jí hrál já. Z toho už se stal takový rituál, když se hádá, tak jdu já.

Richard Genzer


Jmenoval byste něco konkrétního, na čem se doslova vyřádíte?
Já mám rád všechno. Některý jsou náročný, ale já mám rád v podstatě všechny. I tu Party, to je taková divná lovestory, taková divná láska. To je jako partnerství, když byste s někým žila a on by vás dvakrát týdně bičoval a vy byste s ním stejně byla, tak takhle já jsem s tou Party.  Mám rád hlavně hry, ve kterých nehraju a pozoruju kluky, to mě baví, protože každej myslíme jinak, tak si říkám, takhle bych to neudělal, takhle je to dobrý.


Řekl byste o nějakém z Vašich výstupů – tak tohle se Ti vážně povedlo?
To všechno tak běží, že skončím a druhý den vůbec nevím, co se hrálo. Zpětně – já mám rád třeba opery. To je chvilková, taková módní, záležitost, dva měsíce je nejoblíbenější jedna, pak druhá. Dál mám rád třeba Brechtovo divadlo, kde si ubližujeme, ale jenom v případě, kdy ubližuju já. Ubližuje se i mně, a to rád nemám. Ono to je nejlepší dělat tomu druhýmu zle. Ubližujeme si jenom v těch hrách, samozřejmě, jinak moc ne.

Vzpomenete si na nějaký moment, který byste vzal raději zpátky?
Na co nejsem pyšnej? Tam bylo asi víc věcí, když sem si někoho vzal do huby, ono to tak vyběhne ve vteřině, a pak to nejde vzít zpátky. Proti konkrétní osobě asi, ale nechci jmenovat. Takových situací bylo bohužel víc.

Existuje vůbec něco, do čeho byste nikdy nešel?
(dlouze přemýšlí) Asi bych nikde nechtěl běhat úplně nahatej, to by muselo být zhasnuto. Asi bych se taky nelíbal s koněm. To mi přijde odporný, jinak samozřejmě menší zvířátka mi nevadí, ale kůň je moc velkej.

Musím zmínit výraz na Vaši podpisové kartě, který je tak fascinující, že byste s ním nejspíše mohl líbat dvě ženy najednou. Je to fotomontáž nebo Váš obličej za ta léta opravdu popírá veškeré fiziologické standardy?
Fotomontáž to není, koukejte (předvádí). Já mám takhle vytahaný pysky, protože když sem byl malej, tak sem si pořád hrál na mašinku a dělal sem tohle (břinká prsty o rty). Mám ještě vytahané tváře a dělám (zdařile předvádí tvář Zagorky) to, co není to úplně hezký. My jsme ale chtěli veselý fotky, aby to bylo zvláštní, tak mě napadlo tohle, protože krásný fotky má každej.

S Michalem Suchánkem už pár let pracujete na scénáři. Chystáte již něco?
Chystáme talkshow. Ještě společně s Ondrou Sokolem. Michal Suchánek píše scénář. Točit se začalo v srpnu, název je TGM. Je to vtipná show o lidech o z vesnice, ne o vesničanech, ale o lidech, kteří jsou něčím výjimeční. Třeba například o někom, kdo umí z pet lahví postavit panelák.


Richard Genzer


Vy tři tedy jako moderátoři?
My dva s Michalem Suchánkem jako moderátoři a Ondra Sokol jako režisér a ten, kdo do show bude vstupovat.

Inspirace Mistrem GS?
Mistr GS nás moc bavil, pustili jsme se do talkshow ve dvou, to před námi nikdo jiný nikdy nedělal. Naučili jsme se neskákat si do řeči. My si vyhovujeme, jsme kamarádi a myslím si, že se ten projekt povedl.


Proč byl letošní ročník Tour Partička na vzduchu pravděpodobně poslední? Nebaví vás to už snad?
Baví, ale už jsme to dělali potřetí, možná přijdeš čvrtá, ale je s tím dost práce, příjemná práce, lidi přijdou, člověk se odmění. Když se hraje venku, je to zajímavý, činohra jako rockový koncert. Lidi kvičí, řvou: „Seznamka, Geňo! Hádej! Svlíkej se!“, je to zvláštní spojení.

Jednou jste nazval diváky škodolibým údolím sviní…
Tak jsem je nazval jenom jednou, to se rozhodovalo, kdo bude hádat a oni zase řvou: „Geňa!“ Tak jsem řekl, že tady je to údolí sviní. To nebylo na diváky, ale na celou situaci. Já bych si diváky nedovolil urážet, to určitě ne. To je přesně jedna z těch situací, jak jsme se bavili na začátku, já se jim omlouvám, že sem je urazil, bylo to ve vteřině a už to nejde vzít zpátky.  Nicméně škodolibí jsou každopádně, oni vědí, že mi to nejde, tak jak je mám nazvat v takovou chvíli? Miláčci? Lásky?

Co hudební skupina Los Rotopedos? Jak si nyní stojí?
Stojí si tak, že stojí. Nehli jsme se z místa. Udělali jsme něco úchvatně německýho a divnýho. Michal se chopil textu, kterej je německej, ale českej. Ono takovýhle projekty se vždycky hodí,  možná vystoupí Los Rotopedos v chystané talkshow, je dobrý mít něco v záloze. Co se týče choreografie, tak tu jsem kluky naučil já, konkrétně Michal, ten velmi specifický způsob tance, vše se mu musí přizpůsobit, on má totiž ve svým životě jenom 8 pohybů, které stále opakuje dokola, nic jiného se učit nebude.

Kde se Vy osobně vidíte tak za 5 – 10 let?
Rád bych se viděl na Maledivách v pěkným baráku se sto miliony. V dolarech. To by se mi líbilo. Protože na to, abych něco ukradl jsem moc velkej srab, tak budu muset chodit do práce. Jinak jsme dostali nabídku ke spolupráci, nakterou jsme kejvli, na projekt Vybíjená od Michala Viewegha, který na tom taky spolupracuje. Režíruje to Petr Nikolaev. Termín premiéry ještě není. Hraju tam pro změnu jednoho buzíka.


Text: Alena Horáčková
Foto: Oficiální FB stránka Partičky





SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY:

 

Pro přidání komentáře je nutné se přihlásit pod svým uživatelským účtem.
Pokud ještě účet nemáte, můžete se snadno zaregistrovat zde.

Přihlášení

Anketa

Jak nejraději trávíte letní večery?

Výsledky

Doporučujeme

Splněné přání