Divadlo Bez zábradlí uvede komedii Kvartet

divadlo bez zábradlí kvartetUž 28. dubna bude mít v Divadle Bez zábradlí premiéru nově připravovaná komedie současného britského scénáristy a oscarového dramatika Ronalda Harwooda s názvem Kvartet. Režie se zhostil Petr Slavík, kvalitní podívanou slibují i české herecké špičky v čele s Veronikou Freimanovou a Rudolfem Hrušínským.


Penzion pro vysloužilé operní umělce je poslední štací někdejších pěveckých virtuózů, Cissy, Wilfa a Reggieho. Příchod jejich bývalé kolegyně, slavné sopranistky Jean, která byla krátký čas Reggieho manželkou, rozvíří jinak poklidnou hladinu jejich životů. Plán zazpívat na tradičním koncertu k výročí narození Verdiho kvartet z Rigoletta je ohrožen. Přenesou se bývalí přátelé přes někdejší neshody a zášť? Podaří se jim sladit v zájmu hudby své odlišné povahy? Lze alespoň na chvíli zastavit čas a vzkřísit zašlou slávu?

 

divadlo bez zábradlí kvartet


V laskavé komedii současného britského dramatika a oscarového scénáristy Ronalda Harwooda, se pod režisérskou taktovkou Petra Slavíka objeví Veronika Freimanová v roli Cecily Robsonové, Zdeněk Žák jako Reginald Paget, Rudolf Hrušínský coby Wilfred Bond a Jana Švandová jako Jean Hortonová. Těšit se můžeme na scénu Tomáše Rusína.

Hra s velkou dávkou typicky britského humoru dojemně, ale bez laciného sentimentu hovoří o lidech, kteří možná už mají produktivní věk za sebou, ale neztrácejí touhu žít, vůli něco udělat a hlavně snít. Laskavá komedie znovu otvírá křehké téma stárnutí a přesvědčí vás, že to jde s humorem a grácií.

Podle divadelní hry natočil Dustin Hoffman v roce 2012 film, v němž byla Maggie Smith za roli Jean Hortonové nominována na Zlatý globus. Vy si nenechte ujít adaptaci v Divadle Bez zábradlí, jejíž premiéra nás sice čeká za více, než měsíc, ale už teď se s námi můžete pokochat fotografiemi ze zkoušky.





Text: Tereza Netoličková
Foto: Divadlo Bez Zábradlí





SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY:

 

Pro přidání komentáře je nutné se přihlásit pod svým uživatelským účtem.
Pokud ještě účet nemáte, můžete se snadno zaregistrovat zde.

Přihlášení

Anketa

Jak nejraději trávíte letní večery?

Výsledky

Doporučujeme

Splněné přání