Křest CD Mauglí: Brzobohatý si vystřelil z diváků

divadlo kalichKulatá 60. repríza muzikálu Ondřeje Soukupa a Gabriely Osvaldové Mauglí se v Divadle Kalich stala dějištěm slavnostního křtu CD s hudbou z představení. Pro roli kmotra byl osloven muzikant, herec Ondřej Brzobohatý, a to nikoli náhodou. Muzikál totiž začíná promluvou vypravěče, kterou načetl právě Ondřej.


To z něj dělá rekordmana v hereckém týmu Mauglího: jeho výkon tak nechyběl na žádné z odehraných repríz, byť pouštěný ze záznamu. U příležitosti křtu Brzobohatý odvyprávěl svůj text poprvé živě na jevišti a překvapeným divákům suverénně tvrdil, že ho chodí osobně předčítat do zákulisí na každé představení.   

Za skutečnost, že role vypravěče byla v muzikálu Mauglí svěřena právě Ondřeji Brzobohatému, může náhoda. „Jednou nám s Gábinou Ondra předváděl, jak umí napodobit charismatický hlas Dona LaFontaina. Když pak Gábinka napsala úvodní slova představení, napadlo ji, že je nemůže načíst nikdo jiný než český LaFontaine,“ směje se Ondřej Soukup. Američan Don LaFontaine, přezdívaný Hlas Boží, namluvil tisíce upoutávek na hollywoodské filmy, jeho hluboký úchvatný hlas je dostatečně dobře známý i z českých kin. Výsledek si lze poslechnout přes kanál Youtube.

Slavnostní představení muzikálu Mauglí odehráli např. Jiří Korn, Lucia Šoralová, Richard Tesařík, Vladimír Marek, Petr Kolman, Brigita Cmuntová, Jiří Zonyga, Juraj Čiernik a další umělci.

 





Text: Jaroslav Panenka
Foto: Divadlo Kalich





SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY:

 

Pro přidání komentáře je nutné se přihlásit pod svým uživatelským účtem.
Pokud ještě účet nemáte, můžete se snadno zaregistrovat zde.

Přihlášení

Anketa

Jak nejraději trávíte letní večery?

Výsledky

Doporučujeme

Splněné přání