Muzikál Touha se vrací v omezeném počtu repríz

divadlo kalichDivadlo Kalich vychází vstříc četným žádostem diváků a na omezený počet repríz vrací na svůj repertoár muzikál autorky a režisérky Mirjam Landy s hudbou Daniela Landy Touha. Jeho obnovená premiéra se uskuteční ve čtvrtek 6. února 2014, hrát se bude pouze do června 2014.


„Diváci si často píší o návraty všech titulů z dílny Mirjam a Daniela Landových, které jsme uvedli, tedy o Krysaře, Tajemství i Touhu. Právě u Touhy je toto volání dlouhodobě nejhlasitější, proto mu nyní vycházíme vstříc,“ vysvětluje producent a majitel Divadla Kalich Michal Kocourek.

„Touhu považuju za jedno z nejlepších děl, které jsme s Danem napsali. A hlavně za nejveselejší,“ hodnotí autorka scénáře a režisérka Mirjam Landa. Muzikál měl premiéru v září roku 2008. Když se po 350 odehraných reprízách poprvé loučil, odcházel jako představení plné už zlidovělých gagů a hlášek, na které se diváci opakovaně vraceli.

Touha roku 2014 nebude jen „oprášené“ původní představení. Mirjam Landa se rozhodla poměrně významně obměnit herecké obsazení. „Už kdysi jsme společně s producentem Michalem Kocourkem v Touze vsadili na mladé talenty, v tom byl ten muzikál výjimečný. A rádi dáme prostor novým tvářím i tentokrát.“

Muzikál Touha volně vychází z filmu Mirjam a Daniela Landových Kvaska. Příběh z muzikálového zákulisí prošel cestou z filmového plátna na divadelní jeviště řadou významných změn, v divadle také zazní mnohem více muziky než v kině. Navíc velký prostor dostala choreografická čísla, o něž se postaral náš přední choreograf Pavel Strouhal.

 

 



Text: Otiz
Foto: Divadlo Kalich





SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY:

 

Pro přidání komentáře je nutné se přihlásit pod svým uživatelským účtem.
Pokud ještě účet nemáte, můžete se snadno zaregistrovat zde.

Přihlášení

Anketa

Jak nejraději trávíte letní večery?

Výsledky

Doporučujeme

Splněné přání