Ťupkat, ťupkat, ťupkat, aneb co vás naučí Škola líčení v Benefitu

škola líčeníŽe vám make-up vydrží sotva pár hodin? Řasenka se obtiskne dřív, než dojdete ráno na zastávku? A co teprve ty kruhy pod očima, které mají velikost golfového míčku a snad nikdy nezmizí? Jestli se vidíte alespoň v jednom bodě, asi je na čase popřemýšlet o Škole líčení v Benefitu, která probíhá každý čtvrtek v listopadu v pražském nákupním centru Arkády. Tým Kulturního servisu Puls tam vyrazil také, aby všechno vyzkoušel na vlastní kůži.


„Slečno, že vy nepoužíváte bronzer? Cože, vy neznáte ani rozjasňovač?“ Už několik let žiju v mylném domnění, že mi ke každodenní spokojenosti stačí jenom podkladová báze, make-up, pudr a řasenka. Na večer i linky a nějaký ten lesk nebo rtěnka. Za vrchol svého umění jsem pak považovala tvářenku, kterou jsem začala používat asi před rokem. Teď ale musím říct - je to na dospělou ženu sakra málo!

Že asi není dostačující trávit před zrcadlem jenom pět minut, mi došlo hned, jak jsem do Školy líčení přišla. Věřil by někdo, že vás tam dokážou naučit denní look do práce či školy za hodinu a půl, aniž byste vypadali vulgárně nebo jako po zásahu oranžové barvy? A co teprve dvě hodinky, aby se z vás stala bohyně všech večerních akcí s kouřovým líčením, výraznými rty a oslnivými líčky?

Poznatky z necelých dvou hodin v Benefitu jsou vcelku prosté, ale je jich spousta. Před začátkem celého procesu je však důležité vědět, kde přidat, kde zase ubrat a hlavně jaký máme vůbec typ pleti nebo tvar obličeje. A to bez odborníka prostě samy doma nezvládneme.

 

škola líčení


Že jsou vizážistky z Benefitu ženy na svém místě poznáte okamžitě, co si vás vezmou do parády. Milé a profesionální, přesto se s vámi nemazlí a na každý nedostatek vás více či méně taktně upozorní. A pak vám prostě strčí do ruky štětec a hurá, zkus si doslova na vlastní kůži, co jsem ti teď nahustila do hlavy. A výsledek je znát. A to hodně.

Co mě na tomhle rychlokurzu velmi překvapilo, bylo obočí. Pár chloupků nad očima a co to udělá s celým vaším výrazem ve tváři. Jen ho správně nabarvit a usměrnit. A to nemluvím o největším objevu dne, kdy mi vizážistky ukázaly ono stínování obličeje. Tomu samozřejmě předchází klasika, kdy pleť vyčistíme a nakrémujeme. Pak se ale přidá první kouzelná věc v podobě tzv. magnetu na make-up – „Stay flawless“, díky kterému nám všechno na obličeji vydrží i patnáct hodin!

Poté naneseme klasicky make-up, pudr, tvářenku a vrhneme se na to strach nahánějící stínování. Ve Škole na mně totiž předvedli pohyby štětcem, které jsem neviděla ani na hodinách výtvarné výchovy. Že bronzer opisuju do písmene E, zatímco rozjasňovač do obráceného písmene U, a zázračný korektor „Boi Ing“ musím do pleti vyťupkat a ne rozetřít, aby zakryl všechno, co má, považuji za magii, která je hodná snad jenom Davida Copperfielda, nebo holek z Benefitu. Doufám však, že po těch pár hodinách půjde teď líčení i mně.






Text: Kateřina Ikráthová
Foto: Tereza Netoličková





SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY:

 

Pro přidání komentáře je nutné se přihlásit pod svým uživatelským účtem.
Pokud ještě účet nemáte, můžete se snadno zaregistrovat zde.

Přihlášení

Anketa

Jak nejraději trávíte letní večery?

Výsledky

Doporučujeme

Splněné přání