Komici The Umbilical Brothers pobaví diváky i v Praze

kulturní servis pulsMimové The Umbilical Brothers poprvé vystoupí v České republice. Ve svých vystoupeních kombinují pantomimu s dialogem, loutkami, groteskami, vokálními zvukovými efekty a hojně zapojují i diváky, čímž vytvářejí neopakovatelná představení.


Jejich umění ocenili známí američtí moderátoři Larry King, David Letterman nebo Jay Leno. V rámci svého turné po Evropě navštíví i Českou republiku a letos v říjnu vystoupí v pražské Lucerně.

Světoznámou bavičskou dvojici tvoří australští herci Shane Dundas a David Collins. V roce 1991 se pustili do série stand-up koncertů, televizních vystoupení po Austrálii. Vystupovali na Cat Laughs, komediálním festivalu v Melbourne, v opeře v Sydney, na Adelaide Fringe festivalu, na divadelním festivalu v Tampere či známém festivalu Fringe v Edinburghu, kde v roce 1995 vyhráli Choice Critics' Award a byli nominováni na prestižní Perrier Award. Po sérii turné následovaly nadšené recenze a vyprodané show v Austrálii, Španělsku, JAR nebo Hongkongu.

 

 

kulturní servis puls

 

V Austrálii mají vlastní televizní show a doposud uvedli šest velkých představení, z nichž na DVD jsou k dispozici SpeedMouse, Dont Explain a Heaven Storm.

V únoru letošního roku vystupovali The Umbilical Brothers poprvé na Slovensku a se svým vyprodaným dvouvystoupením v Bratislavě a Liptovském Mikuláši sklidili úspěch. Jejich show Speedmouse mohou zhlédnout čeští diváci 16. října v Praze.


 



Text: Luvesa
Foto: Oficiální foto interpreta





SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY:

 

Pro přidání komentáře je nutné se přihlásit pod svým uživatelským účtem.
Pokud ještě účet nemáte, můžete se snadno zaregistrovat zde.

Přihlášení

Anketa

Jak nejraději trávíte letní večery?

Výsledky

Doporučujeme

Splněné přání