Muzikál Rent těší české diváky

muzikál rentSlavný muzikál Rent, který se hrál dlouhých dvanáct let na Broadwayi, nyní můžou vidět diváci v Praze. Čeští muzikáloví herci ho nastudovali v originálním znění a do konce srpna můžeš Rent zhlédnout v Divadle Na Prádle. Ve hře ověnčené Cenami Tony a Pullitzerovou cenou září třeba Roman Tomeš, Michaela Doubravová nebo Michaela Nosková.


Tyhle mladé muzikálové herce diváci znají z různých pražských divadel, kde působí v rozličných představeních. Vždy hrají v češtině, případně ve slovenštině. Nyní se ale sešli a nastudovali muzikál Rent přímo v angličtině, a to v režii Steva Josephsona. Hudební nastudování si vzal v pražské verzi na starost Aleš Háva a pěvecké Ondřej Izdný. V budoucnu by se měli diváci dočkat také české verze.

muzikál rentRent napsal v devadesátých letech minulého století Jonathan Larson a chtěl ukázat život mladých lidí v tehdejším New Yorku, což se mu podařilo náramně. V roce 1996 ho poprvé uvedl na Broadwayi a muzikál se zde udržel dlouhých dvanáct let. Měl přes 4000 repríz a získal celou řadu ocenění včetně Cen Tony a Pullitzerovy ceny.

V Divadle Na Prádle je intimní prostor, který diváky ještě více vtáhne. Pokud nechceš o tento zážitek přijít, můžeš si vybrat ještě ze šesti termínů představení. Rent se bude v Praze hrát od 22. do 24. a od 29. do 31. srpna, vždy od 19.30 hodin. Vstupenky jsou k mání v cenových relacích 490, 590 a 690 korun. Rychle ale ubývají, tak neváhej.


 

Text: Pavel Urban
Foto: Oficiální fto akce





SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY:

 

Pro přidání komentáře je nutné se přihlásit pod svým uživatelským účtem.
Pokud ještě účet nemáte, můžete se snadno zaregistrovat zde.

Přihlášení

Anketa

Jak nejraději trávíte letní večery?

Výsledky

Doporučujeme

Splněné přání