Začaly kostýmové zkoušky na Letní shakespearovské slavnosti

pulsZkoušky premiérové inscenace Sen noci svatojánské jedou na plné obrátky. Zkouší se přímo na scéně v Nejvyšším purkrabství Pražského hradu. Jaké aktuality prozradil umělecký ředitel Letních shakespearovských slavností?


„Přípravy jsou poměrně náročné, z technických důvodů a také kvůli závazkům jednotlivých herců můžeme začít zkoušet až ve večerních hodinách, takže obvykle se končí hluboko po půlnoci,“ říká umělecký ředitel Libor Gross. „Ale zatím jde vše podle plánu. O víkendu proběhla za účasti kostýmní výtvarnice Lindy Boráros první kostýmová zkouška, během níž se ladily různé detaily. Kostýmy se poté v krejčovnách ještě upravují,“ dodává Gross.

Letní shakespearovské slavnosti se i letos uskuteční od 25. června do 7. září v Nejvyšším purkrabství Pražského hradu. Znovu se bude hrát na venkovních scénách v Praze – kromě Hradu i na nádvoří Lichtenštejnského paláce na Malostranském náměstí – a dále v Brně, Ostravě, Zvolenu a v Bratislavě. Letní shakespearovské slavnosti zahájí premiéra komedie Sen noci svatojánské v nastudování režisérského tandemu SKUTR – Martina Kukučky a Lukáše Trpišovského, v překladu Martina Hilského. V dvojroli Titanie a Hippolyty se představí Vanda Hybnerová, Oberona a Thésea vytvoří David Prachař. V inscenaci se také objeví Marek Daniel, Hana Vagnerová, Martin Písařík, Josef Polášek nebo Csongor Kassai.

 

shakespeare


Kromě zmiňované premiéry se na pódia vrátí i loňská úspěšná premiéra Richarda III. v hlavních rolích s Jiřím Langmajerem a Klárou Issovou. Ze Slovenska dorazí na pražskou premiéru hra Dvaja páni z Verony s Lukášem Vaculíkem a Zuzanou Norisovou a z Ostravy představení Marná lásky snaha. V reprízách budou moci diváci vidět Veselé paničky windsorské a Zkrocení zlé ženy s Tatianou Vilhelmovou / Janou Strykovou a Romanem Zachem.

Vstupenky na jednotlivá pražská představení se pohybují v cenovém rozmezí od 250 Kč do 990 a jsou k dostání v síti Ticketportal nebo přímo na pokladnách obou scén (Nejvyšší purkrabství Pražského hradu a Lichtenštejnský palác na Malostranském náměstí). Pokladny jsou otevřeny od 15:00 do 21:00 a to vždy pouze v den, kdy se hraje představení. Začátek obvykle ve 20:30 hodin.


Text: Turner
Foto: Viktor Kronbauer





SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY:

 

Pro přidání komentáře je nutné se přihlásit pod svým uživatelským účtem.
Pokud ještě účet nemáte, můžete se snadno zaregistrovat zde.

Přihlášení

Anketa

Jak nejraději trávíte letní večery?

Výsledky

Doporučujeme

Splněné přání