Předprodej vstupenek na Letní shakespearovské slavnosti 2013 v Praze začíná!

shakespearovské slavnostiZačíná další sezona Letních shakespearovských slavností. Na nejstarší a největší přehlídku divadelních her Williama Shakespeara pod širým nebem v Evropě si můžete už od pondělí 22. dubna zakoupit vstupenky v síti Ticketportal.


Vznik festivalu inicioval Václav Havel, který začátkem 90. let zpřístupnil Pražský hrad umělcům a veřejnosti. První shakespearovské představení tu proběhlo už v roce 1990 a od roku 1998 se tu Slavnosti pořádají pravidelně. Již 14 let je generálním partnerem skupina PPF.

Prvním představením pro veřejnost a zároveň letošní premiérou je svatební crazy komedie Sen noci svatojánské (v hlavní roli David Prachař, Hana Vagnerová, Martin Písařík, Vanda Hybnerová a další, režie SKUTR) naplánovaná na pátek 28. června na Pražský hrad.

Do Prahy zavítají Dvaja páni z Verony ve dvojjazyčné verzi (v hlavních rolích Lukáš Vaculík, Zuzana Norisová, Ondřej Kovaľ, Milo Kráľ) a ostravští herci s představením Marná lásky snaha. Těšit se můžete i na reprízy oblíbených her: Richard III., Zkrocení zlé ženy, Veselé paničky Windsorské.

 

shakespearovské slavnosti


Letní shakespearovské slavnosti potrvají do 7. září na otevřených scénách v Praze (v Nejvyšším purkrabství Pražského hradu a na nádvoří Hudební a taneční fakulty AMU na Malostranském náměstí 13), v Brně (hrad Špilberk), v Ostravě (Slezskoostravský hrad), ve Zvolenu (Zvolenský zámok)a v Bratislavě (Bratislavský hrad).

Všechna představení budou začínat ve 20:30 hod. a cena vstupenek začíná již od 250 Kč. Více informací o letošním programu, repertoáru, cenách vstupenek a možných slevách naleznete na www.shakespeare.cz nebo na www.ticketportal.cz.


Text: Turner
Foto: Oficiální foto akce





SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY:

 

Pro přidání komentáře je nutné se přihlásit pod svým uživatelským účtem.
Pokud ještě účet nemáte, můžete se snadno zaregistrovat zde.

Přihlášení

Anketa

Jak nejraději trávíte letní večery?

Výsledky

Doporučujeme

Splněné přání