We Will Rock You, Praho!

we will rock youV pátek 26. dubna 2013 od 20 hodin začal třídenní maraton muzikálu We Will Rock You, který se českým divákům představil poprvé v historii. V pražské O2 areně panovala napjatá atmosféra a očekávání, čím proslulé a ve světě velmi uznávané dílo překvapí. K mému překvapení byla na zahájení poloprázdná aréna.


Zda se hala zaplní během dalších představení více, je otázkou. Tento muzikál se již představil téměř ve všech hlavních evropských městech a všude se o něm mluvilo jen v superlativech. Celý muzikál je zajímavě pojat jako návštěvna z budoucnosti, kdy se mladí nekonveční rebelové bouří proti společnosti a navrací se k minulosti rocku, což vyjadřují písničkami od skupiny Queen.

we will rock you


Hlavni herci Galileo a Scaramouche střídavě odzpívali 24 největších pecek od legendární formace, počínaje prvním „Radio Gaga“ a velmi dobrým pojetím druhé písničky „I Want To Break Free“. Galileo je člověk, který si v sobě nese minulost. Napadají ho texty, kterým rozumí jen lidé, jenž tento styl hudby zakazují a těm se to nelíbí. Snaží se muziku potlačit, což se jim ale naštěstí nedaří.

Show měla skvělé laserové efekty, stejně tak i zvuk velmi potěšil. Jen české titulky doprovázející příběh zlobily - buď byly hodně zmatené, nebo se opožďovaly. Mnohým divákům, kteří nebyli zběhlí v angličtině, to způsobovalo problémy, protože jim utíkal smysl představení. Po necelé hodině a půl následovala pauza, kterou každý vřele uvítal, aby se mohl občerstvit. V druhé polovině mě naprosto ohromila písnička „Flash Gordon“. Při děkovačce se na pódiu objevil celý tým herců a muzikantů, kteří vdechli muzikálu život. Bylo jich mnoho. Při odchodu z 02 areny jsem od lidí slyšel jen kladné reakce. I za sebe mohu doporučit, abyste v následujících dvou dnech – v sobotu 27. a neděli 28. dubna – tento světový muzikál určitě navštívili.






Text: Luboš Kováč
Foto: Luboš Kováč





SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY:

 

Pro přidání komentáře je nutné se přihlásit pod svým uživatelským účtem.
Pokud ještě účet nemáte, můžete se snadno zaregistrovat zde.

Přihlášení

Anketa

Jak nejraději trávíte letní večery?

Výsledky

Doporučujeme

Splněné přání