Kat Mydlář opět setne pár českých hlav

Kat MydlářPražské Divadlo Broadway nabídne divákům 15 exkluzivních představení Kat Mydlář. Čím bude muzikál Michala Davida tentokrát tak výjimečný? Po dlouhé době se na pódium vrací zpěváci, o kterých nebylo slyšet. Ze zákulisí také víme, že se současný scénář oproti původní verzi trochu pozměnil. V čem a jak? To se dozvíte od 25. dubna 2013.


Jan Mydlář je historická postava opředená mnoha záhadami a tajemnými pověstmi. Aby taky ne, díky povolání pražského kata o něm kolovaly kdejaké zprávy. Mydlář pocházel z Chrudimi, za studiem se však vydal do hlavního města. Původně měl být lékařem, paradoxně se však vlivem událostí, a snad zapříčiněním osudu, stal obávaným katem Českého království. Proč si vybral toto řemeslo? Říká se, za vším hledej ženu a platí to i v tomto případě. Jan doufal, že se mu podaří osvobodit jeho lásku Markétku před nespravedlivým odsouzením.

Díky čemu se stal ze všech českých katů právě tento nejznámějším? Mnozí hlavy stínali, mnozí připravovali zločince i nevinné o život. Na Kata Mydláře však připadla poprava ze všech nejtěžší – sedmadvaceti rytířů a měšťanů 21. června 1621.

Kat Mydlář


Představení nabízí divákům návštěvu rudolfínské Prahy i atmosféru temného barokního období. Život není pohádka a velká láska někdy nestačí porazit zlé intriky, lži a nenávist. Ze stejného kalichu hořkosti ochutná i Mydlářovo přátelství s Janem Jeseniem. Během večera zazní již známé písně jako „To stárnutí zrádné“, „Právo lásku chránit“, „Mě se zdáš“ nebo „Právo mám“.

Po dlouhé době se v Katu Mydlářovi znovu objeví Jovanka Vojtková, která se vrací z mateřské dovolené, a po dlouhé nemoci také Daniel Hůlka. Vedle nich v muzikálu zazáří také Josef Vojtek, Petr Kolář, Marian Vojtko, Bohuš Matuš, Kateřina Brožová, Radka Fišarová, Tomáš Trapl, Vilém Čok, Tomáš Löbl a Kamila Nývltová.

 


Text: Kristýna Šmejkalová
Foto: Divadlo Broadway





SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY:

 

Pro přidání komentáře je nutné se přihlásit pod svým uživatelským účtem.
Pokud ještě účet nemáte, můžete se snadno zaregistrovat zde.

Přihlášení

Anketa

Jak nejraději trávíte letní večery?

Výsledky

Doporučujeme

Splněné přání