Muzikál Mary Poppins je superkalifradžilistikexpialidózní!

mary poppinsJedinečnou podívanou předvedli herci z Městského divadla v Brně a Monika Absolonová na premiéře muzikálu Mary Poppins 14. února. Pražské Divadlo Hybernia praskalo ve švech, dětští herci excelovali a orchestr byl perfektně sehraný. Tvůrcům se povedlo zaujmout děti, rodiče i prarodiče. Přenesli pohádkový příběh na divadelní prkna a vytěžili z něj maximum.


Pohádkový příběh o kouzelné chůvě s deštníkem a rodině Banksových zná z televize mnoho dětí po celém světě. Brněnští diváci ho ale mohou vidět živě na prknech Městského divadla. A nově mají tuto možnost i Pražané, a to od 14. února v nádherných prostorách Hybernie.

Od února do května uvede divadlo 30 exkluzivních představení a v hlavní roli Mary Poppins se vystřídají Monika Absolonová, Alena Antalová, Johana Gazdíková a Radka Coufalová. Právě první jmenovaná odstartovala pražskou sérii. A zářila! Na herečce a zpěvačce nebyla znát tréma, texty zpívala s lehkostí a po jevišti se pohybovala s jistotou.

mary poppins


Neuvěřitelný výkon předvedl také celý divadelní soubor brněnských herců. Za vyzdvihnutí stojí elán a autenticita, se kterou ztvárnili Michaela a Jane Banksovi Petr Šimčák a Kateřina Kolčavová. Působili sehraně a opravdově po celou dobu tříhodinového představení.

Za zmínku ale také stojí role zpočátku odměřeného George a ustrašené Winifred Banksových, které hráli Milan Němec a Jana Musilová. A nezbytná je také postava kominíka, pouličního malíře a dobrého přítele Mary Poppins Berta, v níž exceloval Denny Ratajský. Ten vzal celému divadlu dech, když při jedné z písní začal nejprve chodit po stěně a záhy i po stropě divadelní scény a vysloužil si tím spontánní potlesk.

Představení bylo perfektně zvládnuté do posledního detailu. Hudební doprovod zajišťoval živý orchestr a podtrhoval tím už tak chytlavé texty písniček. Rafinované kulisy se prolínaly s projekcemi na plátně a diváci se tak ani na chvíli nenudili.

mary poppins


Mary Poppins vzala nejen své svěřence ale i celé divadlo do jiného světa, který se řídil jejím mottem: „Stačí chtít a rázem vše je možné.“ A tak ožívaly sochy v parku, tančilo se s kominíky na londýnských střechách a v řečnictví, tedy v obchodě se slovy, vznikala nové výrazy. Například superfradžilistikexpialidózní! A Mary Poppins létala nad hlavami překvapených diváků. Pohádkovou atmosféru dotvářely i krásné nápadité kostýmy, které odlišovaly realitu šedého Londýna konce 19. století a kouzelný svět.

Na závěr se účinkující dočkali několikaminutového potlesku ve stoje. Herci zářili radostí z dobře odvedené práce. Co říci závěrem? Pokud dosud nejste rozhodnutí, zda dát za představení od pěti do sedmi set korun, vězte, že vám za to muzikál stojí. Jděte na Mary Poppins s vysokým očekáváním… překoná ho!



Text: Sylvie Zapletalová
Foto: Divadlo Hybernia





SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY:

 

Pro přidání komentáře je nutné se přihlásit pod svým uživatelským účtem.
Pokud ještě účet nemáte, můžete se snadno zaregistrovat zde.

Přihlášení

Anketa

Jak nejraději trávíte letní večery?

Výsledky

Doporučujeme

Splněné přání