Chceš být hvězdou nového muzikálu Casanova?

muzikál casanovaMáš jedinečnou možnost předvést, co se v tobě ukrývá, aniž by ses musel účastnit některé z talentových soutěží. V pražském Divadle Broadway se ve dnech 25. a 26. února uskuteční konkurz k právě připravovanému muzikálu, jehož režisérem je Filip Renč. Zájemci to rozhodně nebudou mít jednoduché – kromě pěveckých schopností, musí vynikat rovněž v tancování a předvést přesvědčivé herecké výkony. Odměna je však víc než lákavá.


Jaký je svět na divadelním jevišti může zjistit už velmi brzy jakákoli talentovaná dívka či muž z České republiky. Hlavním předpokladem je, aby zazářili na některém z konkurzových kol, která proběhnou v pondělí 25. a úterý 26. září. Muzikálové písně budou během představení zpívány živě, proto je na výběr herců kladen velký důraz.

Konkurzy samotné se skládají ze tří částí – účastnící předvedou své choreografické schopnosti, pěvecké, ale i herecké. Chceš-li se i ty zúčastnit, počítej s tím, že je povinnost předvést jednu skladbu z muzikálu Casanova, která je ke stažení na internetových stránkách Divadla Broadway a také skladbu podle vlastního výběru s vlastním hudebním základem na CD. Každý musí rovněž velmi pečlivě zvážit, o jakou roli se bude ucházet. Nastíníme ti krátký přehled, které postavy můžeš ztvárnit.

 

muzikál casanova


Giacomo je malý zpívající kluk, kterému je maximálně 13 let. Komtesa Adéla, dívka ve věku mezi 20 a 30 roky, je energická, velmi krásná a emancipovaná americká neteř. Tato role bude mít popovější nádech. Oproti tomu hrabě z Valdštejna bude operního rázu, ideální představa obsazeného herce je muž se starším hlasem, který by dokonale vystihl postavu v rozmezí od 40 do 60 let.

Další zajímavou rolí je hraběnka. Rozverná dáma středního věku, zhruba okolo 35 až 50, která může mít operní nádech, není to však podmínkou. Neobsazená je také komická postava bednáře, u něhož nezáleží na věku, ale zahraném výrazu. Poslední variantou je dívka Líza. Té by mělo být od 20 do 40 let, předpokladem pro její ztvárnění je, aby zpěvačka dokázala zpívat energicky, dravě, může být i neoperní pojetí.

Pokud máš chuť na konkurz zavítat a zkusit své štěstí, akredituj se manažerovi Standovi Bělemu na e-mail Tato emailová adresa je chráněna před spamboty, abyste ji viděli, povolte JavaScript a do zprávy připiš, o jakou roli máš zájem. Premiéra muzikálu Casanova je naplánovaná na 23. května 2013.



Text: Kristýna Šmejkalová
Foto: Divadlo Broadway





SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY:

 

Pro přidání komentáře je nutné se přihlásit pod svým uživatelským účtem.
Pokud ještě účet nemáte, můžete se snadno zaregistrovat zde.

Přihlášení

Anketa

Jak nejraději trávíte letní večery?

Výsledky

Doporučujeme

Splněné přání