Duben nového roku s nádechem rocku!

We Will Rock YouÚspěšný muzikál „We Will Rock You“, jenž se zrodil z jedinečného spojení Bena Eltona a jména Queen, vás zve na 10. výročí svého uvedení, které oslaví na světovém halovém turné. Návštěvou poctí i Českou republiku od 26. do 28. 4. 2013 v prostorách O2 areny. Čtyři unikátní vystoupení se ponesou v duchu rockového opojení.


S novým rokem přichází i řada možností dalších kulturních zážitků. Proč se neobohatit o něco originálního? Nevšední podívaná, tentokrát z rockového soudku, může být typem zrovna pro vás.

Muzikál We Will Rock You se chystá překročit práh Britských ostrovů a v rámci svého 10. výročí vyrazit napříč Evropou se svou impozantní show. Série mnoha představení bude zahájena 27. března 2013 v anglickém Nottinghamu, poté se 4. dubna 2013 muzikál přesune do irského Dublinu, dále se produkce v hodnotě několika milionů liber přemístí do Evropy, aby mohla být v květnu téhož roku opět doma na Britských ostrovech.

We Will Rock YouProducent Phil McIntyre říká: „Těšíme se na to, až zas vyrazíme na turné s tímhle pravým divadelním rockem. Ve Spojeném království jsme zažívali potlesk vestoje každý večer a už se toho nemůžeme zase dočkat.“

WWRY, vystoupení, které překonalo všechny kasovní rekordy a bylo korunováno prestižním oceněním Olivier za nejoblíbenější britskou show, prodalo na minulém turné během 13 měsíců po šesti městech Británie přes půl milionů vstupenek a stále se těší značné neklesající popularitě.

Z počátku vznikaly pochyby z nápadu a obavy z následné realizace tohoto projektu. První zmínky o tom, že se jeden z nejúspěšnějších britských komediálních autorů Ben Elton spojil s legendou rocku jménem Queen, aby společně vytvořili unikátní muzikál, začaly vznikat spekulace, jak tahle výjimečná spolupráce vůbec dopadne. Ovšem první zkoušky vzbudily vlnu pozitivních reakcí. Projekt oslovil i filmovou hvězdu Roberta De Nira, jehož společnost Tribeca se stala americkým partnerem WWRY.

Režisérem show je Ben Elton, Brian May s Rogerem Taylorem ze skupiny Queen byli pověřeni hudebním dohledem a Arlene Phillips řídila choreografii.

We Will Rock YouBen Elton se postaral o vytvoření veselé futuristické komedie, ve které divák uslyší 24 nejznámějších a největších hitů kapely Queen. Tato show svou působivostí přiblíží návštěvníkovi legendární skupinu a jejich koncerty. Takže nejen, že se bude na co dívat, bude to rozhodně i monumentální hudební a choreografický zážitek pro rockové nadšence, ale i ostatní příznivce oblasti kultury.

„Tato show je cela o legendě,“ říká Ben Elton. „Vzali jsme legendu Queen a vytvořili svůj vlastní fantasticky příběh o holkách a klucích bojujících s mocnými korporacemi, které chtějí potlačit jejich individualitu a lásku k hudbě. Potřebují hrdinu, který jim může v jejich boji pomoci. V této show máme hned hrdiny dva - snílka Galilea a oprsklou rockovou kočičku Scaramouche. Hádejte, kdo nakonec vyhraje?“

Muzikál navštíví v roce 2012 nejen Českou republiku, ale také arény ve Finsku, Dánsku, Nizozemí, Lucembursku, Turecku, Bulharsku, Velké Británii a Irsku. Prodej vstupenek byl zahájen 17. 9. 2012, jejich cenové relace jsou 990 – 1490 Kč.

 



Text: Aneta Patáková
Foto: Oficiální foto akce





SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY:

 

Pro přidání komentáře je nutné se přihlásit pod svým uživatelským účtem.
Pokud ještě účet nemáte, můžete se snadno zaregistrovat zde.

Přihlášení

Anketa

Jak nejraději trávíte letní večery?

Výsledky

Doporučujeme

Splněné přání