Lední show Popelka se po roce vrací

Popelka na leděPro velký úspěch a na přání diváků se jedinečné představení Popelka na ledě vydává na turné 2012. Od října do prosince postupně navštíví šest měst České republiky – Zlín, České Budějovice, Pardubice, Brno, Prahu a Ostravu.


Pod vedením autora scénáře a režiséra Jindřicha Šimka vznikla show, která bere dech nejen dětem. O tom svědčí i fakt, že v rámci turné 2011 shlédlo toto jedinečné představení jen v Čechách a na Moravě bezmála 200.000 diváků.

Popelka na ledě„Původně jsme plánovali přesunout již letos celou show do zahraničí. Ohlas diváků doma byl ale tak obrovský, že jsme se rozhodli jim vyhovět a přidat zatím 18 představení v Čechách i na Moravě. Zároveň už ale probíhají intenzivní práce na překladech textů do němčiny a dalších jazyků a již na podzim proběhnou cizojazyčné generálky, na což se moc těšíme“, říká režisér Jindřich Šimek.

V představení, které se odehrává současně na jevišti i na ledové ploše, vás čekají dobové kostýmy, krásná hudba i profesionální kouzelnické efekty. Dominantou představení je variabilní pohádková scéna doplněná fascinující světelnou kompozicí a technicky perfektní filmovou projekcí na velkoplošném plátně 16x6m. Představení je nabité hereckými, pěveckými i bruslařskými hvězdami. To vše dělá z této show světový unikát.

Ústřední postavy Popelky a Prince ztvárňují výteční krasobruslaři Jelena Jovanovic a Konstantin Gavrin, nazpívali a namluvili je Lucie Bílá a Ondřej Ruml. V herecko-pěveckých rolích se představí například Jiří Korn, Josef Vojtek, Dana Morávková, Leona Machálková, Martin Dejdar, Dalibor a Adéla Gondíkovi, Hanka Křížková a mnoho dalších hvězd. Na ledě se dále objeví 40 členný bruslařský sbor, složený z profesionálů ze sedmi evropských zemí. Na choreografii a zejména na krasobruslařském uměleckém obsazení se podílela společně s Janou Hubler bývalá několikanásobná mistyně světa v krasobruslení Radka Kovaříková.

O mistrovské práci autora hudby Petra Maláska a autora písňových textů Václava Kopty vypovídá i skutečnost, že CD Popelka obdrželo od vydavatelství Supraphon Zlatou desku už po necelých třech měsících od jeho křtu.



 



Text: Radka Spiesová, PR
Foto: Oficiální foto představení





SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY:

 

Pro přidání komentáře je nutné se přihlásit pod svým uživatelským účtem.
Pokud ještě účet nemáte, můžete se snadno zaregistrovat zde.

Přihlášení

Anketa

Jak nejraději trávíte letní večery?

Výsledky

Doporučujeme

Splněné přání