Muzikál Pomáda se vrací – 100 představení v Divadle Kalich

Kulturní servisV rámci oslav 40. výročí uvedení Pomády na Broadwayi se pražské divadlo Kalich rozhodlo tuto legendu mezi muzikály zařadit na svůj program. Od 6. září, kdy proběhne slavnostní premiéra, je naplánováno pouze 100 exkluzivních představení. Dle vzoru světových verzí Pomády se návštěvníci mohou těšit na hvězdné obsazení Anděla Strážného.

 

Legendární muzikál Jima Jacobse a Warrena Caseyho slaví již 40 let od první premiéry na newyorské Broadwayi. A k oslavám se připojil celý svět. „V průběhu celého roku 2012 je  Pomáda vedle České republiky uváděna také v Kanadě, USA, Mexiku, Brazílii, Argentině, Chile, Itálii, Rakousku, Švýcarsku, Německu, Dánsku, Norsku, Švédsku, Finsku, Velké Británii, Irsku, Francii, Španělsku, Portugalsku, Estonsku, Polsku, Libanonu, Izraeli, Singapuru, Jižní Koreji, Malajsii a Jihoafrické republice,“ dokládá právní zástupce autorů muzikálu Ronald S. Taft

pomádaDivadlo Kalich se rozhodlo uspořádat konkurzy a vybrat tak ze čtyř stovek zájemců o role ty nejlepší. Režisér Ján Ďurovčík a producent Michal Kocourek vybírali převážně z absolventů a studentů konzervatoří nebo uměleckých škol.

Hlavní roli křehké a naivní Sandy získala Nela Pocisková v alternaci s Kateřinou Steinerovou a Veronikou Gidovou. Hlavní mužský part pak obsadil Roman Tomeš společně s Janem Křížem a Přemyslem Pálkem. Mezi dalšími herci, které budou mít diváci muzikálu možnost vidět, jsou Tomáš Savka, David Gránský, Michaela Doubravová, Juraj Bernáth, Kateřina Herčíková, Tomáš Löbl a mnoho dalších.

Zvyk, podle něhož se v rolích Anděla Strážného vždy objeví známá osobnost, se rozhodlo dodržet i Divadlo Kalich. Postavu Anděla přijal Kamil Střihavka a střídat ho bude jeho kolega Pavel Vítek. Producenti však slibují, že se seznam hostujících známých jmen ještě rozšíří.

V tanečních rolích se objeví také mnoho známých jmen. Mezi nimi například – Zuzana Herenyiová, Simona Machovičová, Linda Rozenská, Michal Černý, Tomáš Sloupský, Peter Dolinajec.

Pokud si nechcete nechat léty prověřený muzikál Pomáda ujít, můžete si zakoupit vstupenky buď v předprodejní síti Ticket Art, v pokladně Divadla Kalich, a nebo v prodejním stánku Obchodního Centra Chodov. Pro možnost využití slev při nákupu lístků se stačí podívat na webové stránky: www.divadlokalich.cz.



Text: Sylvie Zapletalová
Foto: Oficiální foto představení





SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY:

 

Pro přidání komentáře je nutné se přihlásit pod svým uživatelským účtem.
Pokud ještě účet nemáte, můžete se snadno zaregistrovat zde.

Přihlášení

Anketa

Jak nejraději trávíte letní večery?

Výsledky

Doporučujeme

Splněné přání