Oslavte divadlo v lese!

Lesní slavnosti divadla 2012Lesní slavnosti divadla jsou opět tu. Letošní ročník předvede mix dvou scén z rozličných míst – Prahy a Brna, a sice ze scén Dejvického divadla a Divadla Husa na provázku. Kde se sejdou? V Lesním divadle v Řevnicích od 25. 8. do 1. 9. 2012.


Letos se bude odehrávat už 8. ročník divadelního festivalu Lesní slavnosti divadla 2012. Termín je vybrán záměrně, aby se diváci mohli těšit na konec prázdnin, který jinak moc radostný není. Členové souborů divadel pražské scény Dejvického divadla a brněnské Husy na provázku si přichystali lahůdky.

Husa na provázku přiveze scénický přepis filmového scénáře M. Formana, I. Passera a J. Papouška v úpravě Vladimíra Morávka „Lásky jedné plavovlásky". To je to představení, o kterém Miloš Forman prohlásil, že se sice vůbec nepodobá jeho filmu, ale přece je to zcela on. Z Brna možná přijede i troška Itálie, protože se bude hrát „Romeo, Julie a já" v režii Jiřího Jelínka. Název napovídá, že může mít hra něco společného s Shakespearem, ale když máte slíbeno, že jednu z hlavních rolí v představení hraje dvacet vysloužilých ledniček, tak kdo ví...

Lesní slavnosti divadla 2012Dejvické divadlo představí dvě inscenace. Jednak hru Patrika Marbera „Dealer´s Choice" v režii Jiřího Pokorného, což je představení, kde pokerovou partii, ve které se nehraje ani tak s kartami, jako spíše s lidmi, hrají Ivan Trojan, David Novotný, Jaroslav Plesl či Václav Neužil. Ten za roli obdržel divadelní cenu Thálie 2011 za mimořádný jevištní výkon, takže kvalitu máte zaručenu. Druhým představením pražské scény je hra„ Ucpanej systém" podle knihy a filmu skotského autora Irvina Welshe Acid House. V údajně nejsprostším představení Dejvického divadla herecky excelují Ivan Trojan, Miroslav Krobot, Václav Neužil či Jaroslav Plesl.

„Dejvické divadlo je neodmyslitelnou součástí festivalu už od prvního ročníku a je pro nás exkluzivní. A dovolím si říct, že nejen pro nás, což dokazují neustále vyprodaná představení v jejich pražském divadle v Dejvicích a velká poptávka po vstupenkách. Lesní slavnosti divadla tak jednou za rok dokáží uspokojit velkou část zájemců,“ říká Tereza Erbenová z pořadatelské agentury.

Závěr festivalu již tradičně bude patřit dětem. Těsně před začátkem školního roku mohou rodiče se svými ratolestmii zhlédnout úspěšné a populární představení „Divadelní kabaret II. – Kašpárek v rohlíku navždy!" a završit tak letní prázdniny bláznivým představením Jihočeského divadla, který bude plný veselých písniček, scének, zjančených bláznivin a dobře praštěných postaviček.

Festival se každý rok těší velké divácké oblibě. „V závislosti na počtu představení navštíví každý rok festival přibližně 3000 diváků, tedy za 7 uplynulých ročníků okolo 20 000 návštěvníků,“ dodává produkční festivalu Tereza Erbenová. Bližší informace hledejte na www.divadlovlese.cz.

 



Text: Aneta Šimonková
Foto: Oficiální foto divadla





SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY:

 

Pro přidání komentáře je nutné se přihlásit pod svým uživatelským účtem.
Pokud ještě účet nemáte, můžete se snadno zaregistrovat zde.

Přihlášení

Anketa

Jak nejraději trávíte letní večery?

Výsledky

Doporučujeme

Splněné přání